رمزگشایی از ۲۹ فقره سرقت کابل های برق در طرقبه شاندیز  ساخت دستگاه‌های تولید کمپوست برای استفاده خانگی انفجار مرگبار یک منزل مسکونی در قوچان + تصاویر (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعتراف تکان دهنده سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت شتابزدگی و عجله؛ علت ۸۴ درصد از حوادث برقی خراسان رضوی زمان برگزاری مجدد نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ برای داوطلبان سیل‌زده خراسان جنوبی اعلام شد معمای پرونده خونین برادرکشی در مشهد (۱۱ اردیبهشت) معافیت مشمولان ۳۵ساله و دارای ۲فرزند از قانون بودجه حذف شد+سند سارق انباری خانه‌ها دستگیر شد جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟ حمله با شمشیر در لندن یک کشته و چند زخمی بر جای گذاشت نجات ۳ نفر از درون حریق منزل مسکونی توسط آتش نشانان مشهدی (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) راه اندازی «تاکسی هوایی» بین گناباد-مشهد درگیری ۲ همکلاسی در شوش رنگ خون گرفت (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری ۵ شرور و مخل نظم و امنیت در مشهد
سرخط خبرها

همه چیز درباره «چای»، اصیل‌ترین نوشیدنی ایرانی

  • کد خبر: ۲۲۲۶۴۹
  • ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰
همه چیز درباره «چای»، اصیل‌ترین نوشیدنی ایرانی
چای سیاه با  اکسیداسیون کامل برگ‌های چای و سپس خشک کردن آن‌ها به دست می‌آید.

به گزارش شهرآرانیوز؛ از  ترکیبات اصلی چای می‌توان به «پلی فنول»‌ها به عنوان واحد‌های ساختاری چای سیاه نام برد. (در یک فنجان چای بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلی گرم یافت می‌شود) گروهی از انواع همین پلی فنول‌ها «کاتچین»‌ها هستند که دارای انواع آنتی اکسیدان می‌باشند و تأثیرات مثبتی بر بیماری‌های قلبی-عروقی می‌گذارند.

فرق نمی‌کند که در سفر هستید، خسته از سر کار آمده اید یا به بهانه کار‌های اداری یا خرید اقلام مورد نیازتان چند ساعتی را بیرون از خانه سپری کرده اید. در هر صورت بعد از یک فعالیت سنگین، دلتان ضعف می‌رود زیر کتری را روشن کنید و یک قوری چای، دم کنید. شاید از دیدگاه شما تنها مُسکن خستگی فعالیت روزانه تان نوشیدن یکی دو لیوان چای خوش رنگ و لعاب روی کاناپه مقابل تلویزیون باشد. درست است که نوشیدن چای فواید بسیاری به همراه دارد، اما بد نیست بدانید مصرف بی رویه این نوشیدنی اصیل ایرانی تأثیرات منفی نیز بر سلامت جسمی شما خواهد گذاشت.

شیمی چای

چای سیاه با اکسیداسیون کامل برگ‌های چای و سپس خشک کردن آن‌ها به دست می‌آید. از ترکیبات اصلی آن می‌توان به «پلی فنول»‌ها به عنوان واحد‌های ساختاری چای سیاه نام برد. (در یک فنجان چای بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ میلی گرم یافت می‌شود) گروهی از انواع همین پلی فنول‌ها «کاتچین»‌ها هستند که دارای انواع آنتی اکسیدان می‌باشند و تأثیرات مثبتی بر بیماری‌های قلبی-عروقی می‌گذارند. بد نیست بدانید ۳ تا ۵ درصد این نوشیدنی پرطرف دار را «theaflavin» تشکیل می‌دهد. همین ترکیب باعث به وجود آمدن رنگ قرمز و نارنجی چای می‌شود.

نکته: یادمان باشد ترکیب چای و شیر به علت «کازیین» موجود در شیر (نوعی پروتئین) به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، زیرا در واکنش با پلی فنول‌ها مانع از تأثیرات آنتی اکسیدانی می‌شود.

توجه! 
بنا به گزارش موجود، مصرف بیش از حد چای در روز (بیش از پنج لیوان) به دلیل کافئین بالا با عوارضی همراه است. پزشکان نوشیدن نهایتا ۳ تا ۴ فنجان چای تازه دم کرده بدون هیچ گونه افزودنی‌های شیمیایی را توصیه می‌کنند.

خطر مصرف بیش از اندازه چای

شایع‌ترین علائم نوشیدن بیش از اندازه چای در طول روز عبارت است از:

  • سردرد، سرگیجه و تشنج
  • گلوکوم (آب سیاه)
  • فشار خون بالا
  • سندرم روده تحریک پذیر
  • پوکی استخوان
  • کم کاری تیروئید دیابت
  • اسهال و حالت تهوع کم خونی
  • اختلالات اضطراب ناشی از بی خوابی
  • مشکلات قلب و عروقی (تپش قلب)
  • ادرار آور (اتلاف کننده آب بدن)
  • ایجاد یبوست
  • تداخل با جذب آهن غذا
  • اختلالات گوارشی و قاعدگی

توجه! 
مصرف بیش از اندازه چای در روز در زنان باردار باعث سقط جنین و در زنان شیرده باعث بی قراری کودک می‌شود.

خوبی‌های یک فنجان چای تازه

سنگینی بار تنظیم آب بدن را‌ نمی‌توان تنها بر دوش چای گذاشت. در کنار نوشیدن دیگر مایعات به ویژه آب، نوشیدن چای دم کرده تازه با رنگ متعادل (نه خیلی پررنگ و نه خیلی کم رنگ) به سلامت بدن کمک شایانی می‌کند. مهم‌ترین محاسنی که مصرف به اندازه چای می‌تواند برای سلامت جسم داشته باشد عبارت است از:

  • پیشگیری از انواع سرطان‌ها
  • جلوگیری از دیابت
  • تضمین سلامت مغز و بهبود تمرکز
  • افزایش انرژی و شادی آور
  • مسکنی برای استرس
  • ضامن سلامتی قلب
  • سلامت استخوان‌ها و دهان و دندان
  • تقویت سیستم ایمنی بدن

نکته: عامل بهبود پوست و ضدپیری (درمان سیاهی دور چشم به علت خاصیت ضدالتهابی و یک ضدآفتاب طبیعی به خاطر داشتن آنتی اکسیدان‌ها) است

برای بیماران، چای ممنوع

افراد زیر نباید بیش از اندازه چای به ویژه چای پررنگ مصرف کنند:

  • افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن
  • مبتلایان به رفلاکس و زخم معده
  • آن‌هایی که لرزش دست و بدن دارند
  • خانم‌های باردار
  • بیمارانی که سابقه مشکلات قلبی-عروقی دارند
  • افراد مبتلا به سنگ کلیه
  • کودکان زیر دو سال
  • فشار خونی‌ها و آنهایی که فشار چشم دارند

چه زمانی چای ننوشیم؟

  • در شب به ویژه ساعت‌های پایانی و نزدیک بامداد
  • یک ساعت پیش یا بعد از غذا‌های حاوی آهن

بهترین زمان چای خوردن

  • بهترین موقع در طول روز به عنوان میان وعده
  • حدود سی دقیقه تا یک ساعت بعد از غذا (باعث کاهش وزن می‌شود)
  • صبح‌ها یک ساعت بعد از صبحانه

نکته: مصرف چای با معده خالی می‌تواند عوارضی، چون بیماری‌های گوارشی، رفلاکس و درد معده را به همراه داشته باشد.
بهتر است شب‌ها کمتر چای بنوشیم، اما در شرایط خاص باید یک ساعت بین خواب و نوشیدن چای فاصله وجود داشته باشد

چای را با چه بنوشیم؟

برای جذب هر چه بیشتر فسفر، کلسیم، انواع ویتامین‌ها، آهن، فیبر‌ها و منیزیم بهتر است چای را خالی ننوشیم. بهترین گزینه جایگزین قند موارد زیر هستند:

  • خرما
  • عسل
  • شیره انگور
  • شکر نارگیل
  • توت خشک
  • کشمش
  • برگه میوه‌ها

چای در دنیای طب سنتی

خیلی‌ها بر این باورند طعم تلخ، مزه گس و رنگ تیره این نوشیدنی دل چسب نشان از طبع سرد آن دارد، اما خیلی‌های دیگر طبع چای سیاه را به علت وجود کافئین به عنوان یک ماده محرک، تانن نیز به عنوان یک ماده قابض که به هضم غذا کمک می‌کند و سایر مواد مغذی که باعث افزایش انرژی و بهبود عملکرد ذهنی می‌شود گرم و خشک می‌دانند.

بر اساس مزاجتان بنوشید

  • افراد سرد مزاج بهتر است چای را با مواد غذایی گرم مثل عسل، خرما و نبات میل کنند تا به تعادل طبع برسند.
  • افراد با مزاج گرم بهتر است چای را با مواد غذایی سرد مثل لیمو و نعناع میل کنند تا به تعادل طبع برسند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->